Šport in kontaktne leče

Ne glede ali ste vrhunski športnik ali rekreativec je za vrhunski rezultat ali osebni cilj pomembno, da je v okolju in na nas samih čim manj motečih dejavnikov. Ključ do uspeha ni samo vrhunska pripravljenost, ampak tudi nešteto večjih in manjših dejavnikov, med katerimi je tudi popolni vid. Večina športnih aktivnosti zahteva odlično orientacijo in maksimalno koncentracijo, za katero je potreben dober vid.

kontaktne leče za šport

Prednost kontaktnih leč pred očali

Kontaktne leče in šport so več kot prava kombinacija. Zakaj? Razlogov za to je več. Kontaktne leče nudijo boljši periferni vid in se ne rosijo. Za razliko od očal, se kontaktne leče ne zlomijo in opraskajo. Zagotovo se je že zgodilo, da so vam pri igri nogometa ali košarke očala padla na tla, se zlomila ali opraskala. Pri nošnji kontaktnih leč se vam kaj takega ne bo zgodilo. Udobje, ki ga boste imeli pri nošnji kontaktnih leč, vam bo prineslo še več užitka pri športni igri. Nošenje čelade in očal ne bo več problem, lahko boste nosili želena sončna očala ter tako poskrbeli za udobno kolesarjenje.

Večja varnost z jasnim vidom

Velika prednost je lahko tudi pri varnosti. Kolesarji se mnogokrat srečajo z situacijami, ki zahtevajo hiter odziv. Lahko gre za prehitevanje avtomobila ali preprečitvi trčenja z ostalimi udeleženci v prometu. Takrat vam očala ne zagotavljajo odličnega vida, saj z okvirjem zakrivajo del vidnega območja in preprečujejo celotno vidno polje očesa. Kontaktne leče torej zagotavljajo dosti boljši periferni vid, torej boljšo varnost.

Izberite dnevne kontaktne leče

Najboljša izbira kontaktnih leč pri športu je uporaba enodnevnih leč. Velika enostavnost uporabe, visoko udobje in nizka cena vas bo prepričala k nakupu. Dnevne kontaktne leče lahko vstavite v oko pred športno aktivnostjo in jih po končani vadbi enostavno vržete v smeti. Če imate občutljive oči, vam priporočamo uporabo TopVue Daily kontaktnih leč, s katerimi je zadovoljnih več kot 98% uporabnikov.

Komentarji

Imate kakšno vprašanje?