Izberite kontaktne leče skupaj z očesnim strokovnjakom

Vsi tisti, ki želite svoja očala zamenjati z kontaktnimi lečami, je pomembno, da pred nakupom obiščete očesnega zdravnika oziroma okulista. Očesni strokovnjak vam bo odgovoril na vsa vprašanja in svetoval o izbiri kontaktnih leč. Predstavil vam bo prednosti in slabosti nošnje leč. Opravili boste očesni pregled, kjer boste določili zdravje vaših oči in trenutnega vida. Po koncu pregleda boste dobili testne kontaktne leče in vsa potrebna navodila za varno rabo leč (odstranjevanje, razkuževanje in shranjevanje).

okulist

Katere kontaktne leče so primerne za vas?

Očesni strokovnjak vam bo po pregledu splošnega vida, perifernega vida, očesnega pritiska, zaznavanje globine, ukrivljenosti očesa itd. predpisal primerne kontaktne leče. Uporabniki kontaktnih leč optika ali očesnega strokovnjaka pogosto vprašajo, katere leče so najboljše na trgu? Dejstvo je, da ob hitrem razvoju tehnologije in novih materialov je tudi napredek pri razvoju leč izjemen. Vsako leto skorajda vsi proizvajalci na trg pošiljajo izboljšane verzije kontaktnih leč.

Vsaka leča potrebuje nekaj časa, da se prilagodi na vaše oko. Ko skupaj z očesnim strokovnjakom najdete primerno lečo in se z njeno izbiro strinjate je to prvi korak k vaši varni in udobni uporabi kontaktnih leč.

Posvetujte se z okulistom

Priporočamo vam, da se v prvem stiku z lečo najprej posvetujete z očesnim strokovnjakom in tako ne tvegate svojega zdravja z napačno izbiro kontaktnih leč!

Komentarji

Imate kakšno vprašanje?