Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Lastnik spletne trgovine Alensa.si je Vallis MG d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik).

Podatki o podjetju Vallis MG d.o.o. Pod kostanji 6 Poslovna cona Žeje pri Komendi 1218 Komenda Slovenija DŠ: SI49510371 Matična številka: 6180353000

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Alensa.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za elektronsko poslovanje.

Z vstopom in nadaljno uporabo spletne strani Alensa.si izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zapustite stran spletne trgovine Alensa.si. Podjetje Vallis MG d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani trgovine Alensa.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

V spletni prodajalni Alensa.si uporabnik lahko izbira med sledečimi možnostmi plačila:

  • z gotovino ob prevzemu,
  • plačilo po predračunu,
  • s paypal,
  • s kreditno kartico.

Plačilo z gotovino ob prevzemu

Plačilo z gotovino opravite ob dostavi pošiljke z našim pogodbenim partnerjem.

Plačilo po predračunu (preko spletne banke)

Plačilo lahko poravnate preko spletne banke na transakcijski račun IBAN SI56 2900 0005 0583 126 (UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.).

Pri plačilu si lahko pomagate s spodnjo sliko:

upn-banka.png

Plačilo s PayPal-om

Ko boste zaključili z naročilom boste samodejno preusmerjeni na PayPal spletno stran. Za uspešno prijavo je potrebno vpisati vaš elektronski naslov ( Email address ) in vaše geslo ( PayPal geslo ). S klikom na gumb Log In potrdite vpisane podatke in se povežete v vaš PayPal račun. Pozorno preverite podatke in nato potrdite plačilo računa ( Pay Now ). Nekaj trenutkov zatem boste dobili informacijo o realizaciji plačila. Če je bilo plačilo uspešno izvedeno je postopek plačila s tem zaključen.

Plačilo s kreditno kartico

Če ste izbrali plačilo s kreditno kartico boste po potrditvi naročila zagledali:

Vnos podatkov kreditne oz. debetne kartice

  • Znamka kartice (izberite ponudnika kreditne kartice)
  • Številka kartice (vpišite številko kreditne kartice)
  • Ime lastnika (vpišite podatke lastnika kartice)
  • Datum veljavnosti – mesec/leto
  • Verifikacijska stevilka (CSC številka).

Pri Mastercard in Visa kreditni kartici CSC številko najdemo na zadnji strani kartice: glej sliko

Dostava

V primeru nakupa blaga nad 50,00€ (strošek poštnine se ne upošteva) stroške pošiljanja plača ponudnik Vallis MG d.o.o. V primeru nakupa pod 50,00€, stroški dostave znašajo 3,99€. Naročeno blago vam bo dostavila Pošta Slovenije ali GLS Slovenija. Vsako ne dostavljeno naročilo, ki se pošilja preko Pošte Slovenija, vas bo na vaši pošti čakalo še 15 dni, preden se bo vrnilo. Kupec se z nakupom strinja, da se v namen lažje in hitrejše dostave na etiketi paketa dopiše telefonska številka. V kolikor kupec ne želi izpisa številke naj nas o tem pred dostavo obvesti. V primeru prevzema paketa na paketomatu in plačila po povzetju pri dostavni službi GLS Slovenija se odkupnina lahko poravna z bančno, debetno, kreditno kartico ali gotovino. GLS Slovenia lahko ob neuspelem vročanju paket preda v Paketno trgovino ali v Paketomat. Partner GLS Paketna trgovina Petrol prejemniku paketa dodatno zaračuna storitev vročitve paketa v višini 0,45€.

Vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V primeru odstopa od pogodbe, mora potrošnik najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila, podjetju vrniti blago na naslov: Vallis MG d.o.o., Pod kostanji 6, 1218 Komenda, Slovenija. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupnino vrnemo nemudoma, oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Vallis MG d.o.o. lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec (potrošnik) v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. V kolikor je kupec poleg naročila prejel darilo mora pri odstopu od pogodbe vrniti tudi le tega pod enakimi pogoji kot preostalo blago.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je ta uporabil, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Obrazci

Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete tukaj .

Obrazec za vračilo artikla v garancijo si lahko prenesete tukaj .

Obrazec za reklamacijo iz naslova stvarne napake si lahko prenesete tukaj .

Komentarji

Imate kakšno vprašanje?