Air Optix Aqua (3 leče)

11.80 €
Zaloga
Pošljemo: (pošljemo skupaj) ponedeljek 26.7. ponedeljek 26.7. izberite parametre
Dodaj
10,2 €

Druga embalaža

Air Optix Aqua (6 leč) 19.49 €

Delivery

Posta Slovenije
1-2 dni 2.99 €
11.80 €
Brezplačna dostava za naročila nad 50.00 €
Brezplačno darilo v vrednosti do 3.00 € za naročila nad 0.00 €

Kontaktne leče Air Optix Aqua

Nova verzija mesečnih kontaktnih leč Air Optix proizvajalca Alcon. Poleg embalaže je obenem prišlo tudi do zanemarljive spremembe v količini tekočine, v kateri so v plastični posodici shranjene leče med izdelavo (dodana je sestavina Copolymer 845). Same leče so ostale nespremenjene. Izdelava stare verzije se je končala.

Kontaktne leče Air Optix Aqua, prej znane pod imenom O2 Optix, so kontaktne leče za dnevno nošenje, ki jih po mesecu uporabe zamenjajte.

Air Optix Aqua spada med prve silikon hidrogelne kontaktne leče, ki so se pojavile na trgu. Velikanska marketinška in prodajna podpora, ki je v primerjavi s hidrogelnimi lečami poudarjala predvsem večjo prepustnost kisika (kar 5x večjo), je hitro ustvarila močno bazo uporabnikov. Ampak zahtevnim uporabnikom leč Air Optix Aqua ne bi priporočili, kajti te leče so hitro nadomestile nove znamke, ki so se zaradi hitrega razvoja novih materialov in konstrukcije pojavile na trgu, kot npr. Biofinity ali Air Optix Night and Day nove, podobne leče, prav tako z dodatkom "Aqua". Prav tako je potrebno omeniti, da je do brezglavega odmika od tradicionalnih hidrogelnih materialov prišlo samo zaradi marketinškega izrabljanja povečane prepustnosti kisika in da se je ta odmik, predvsem pri enodnevnih lečah (vsakodnevno odstranjevanje), zgodil prehitro. Kvalitetne hidrogelne kontaktne leče lahko prinesejo mnogo večje zadovoljstvo kot silikon hidorgelne leče slabše kvalitete. Uporabljen material leč Air Optix Aqua je Lotrafilcon B (67%). Delež vode je ostal 33%.

Lastnosti
Proizvajalec: Alcon
BC: 8.60
DIA: 14.20
Velikost pakiranja: 3 leče
Rok trajanja: 12 mesecev ali več
Prepustnost kisika: 138 Dk/t
Čas nošenja: 30 dni
Vsebina vode: 33%
Ime izdelka: Air Optix Aqua
Dioptrija: od 10.00 do +6.00
Material leče 2: Lotrafilcon B
UV filter: Ne
Ali lahko nosim leče med spanjem?: Da

Ocena izdelka

Ta izdelek trenutno še nima veliko ocen

Komentarji

Imate kakšno vprašanje?